Güveçte Sütlaç Güveçte Sütlaç Nedir? Güveçte Sütlaç, sütlü tatlılar arasında hem protein deposu olması hem de sağlıklı bir alternatif sunmasıyla öne çıkar. Diğer sütlaç türlerinden farkı, güveç kaplarında fırında pişirilmesidir. Vanilya aroması ve harika kıvamıyla, bu lezzete hayır demek neredeyse imkansızdır. Sütlü tatlılar, genellikle şerbetli tatlılara oranla daha hafif ve sağlıklı kabul edilir. Geleneksel sütlaç sevmeyenlerin bile bu fırında güveç kapta hazırlanan versiyonu denemelerini ısrarla tavsiye ederiz. Bu mükemmel lezzeti çocuklarınız, sevdikleriniz ve özellikle kendiniz için kısa sürede hazırlayarak kendinizi şımartabilirsiniz. Güveçte Sütlaç İçin Gerekli Malzemeler
Güveçte Sütlaç Üzeri İçin
Güveçte Sütlaç Nasıl Yapılır? Güveçte sütlaç hazırlığına ilk olarak 1 su bardağı pirinci ayıklayıp bol su altında yıkayarak başlayalım. Ardından uygun bir tencereyi ocağa alarak üzerine 3 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakalım. Kaynayan suya süzülmüş pirinçleri ekleyip karıştırarak pirinçleri kısık ateşte hafifçe yumuşayana kadar haşlayalım. Yumuşayan pirinçlerin üzerine 1 litre sütü ekleyip yaklaşık 6-7 dakika kadar kaynatmaya devam edelim. Bu esnada pirinçlerin tencere dibine yapışmaması için sık sık karıştırmayı ihmal etmeyelim. Çukur bir kabın içinde 3 yemek kaşığı nişastayı 1 çay bardağı su yardımıyla açarak tencereye ilave edelim ve sütlacımızı kaynatmaya devam edelim. Kaynamakta olan sütlacın üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra 5 dakika kadar daha kaynatarak tencereyi ocaktan alalım. Pişen sütlacı güveç kaplarına eşit miktarda doldurduktan sonra kapları tabanına su konulmuş fırın tepsisine yerleştirip önceden 190 derecede ısıtılmış fırına vererek sütlaçların üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirelim. Kızaran sütlaçları fırından aldıktan sonra ılıyıncaya kadar oda sıcaklığında bekletip buzdolabına alarak en az 3-4 saat soğumasını sağlayalım. Servis esnasında üzerine dövülmüş ceviz içi ve tarçın serpiştirip süsleyerek sunum yapalım. Afiyet olsun. Ekstra İpuçları
|