Ardanın Mutfağı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Ardanın Mutfağı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Arda'nın Mutfağı Sütlaç

Arda'nın mutfağından sütlaç tarifi, sütlaç yapmayı seven fakat televizyondan izlemeye vakti olmayanlar için pratik ve lezzetli bir şekilde sunulmuştur. Sütlaç yapmanın zorlukları olmasa da, lezzeti ve kıvamı tutturmak için bazı püf noktalarına ve el becerisine ihtiyaç duyulduğu inkâr edilemez. Süt ve pirincin kalitesi dışında, kaynatma süresi ve içerisine katılacak nişasta ve pirinç unu miktarı, kıvamında bir sütlaç için gerekli tecrübeyi gerektirmektedir.

Arda'nın Mutfağı Sütlaç İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 fincan kırık beyaz pirinç
  • 1 yemek kaşığı silme nişasta
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 tutam tuz

Arda'nın Mutfağı Sütlaç Nasıl Yapılır?

Bir buçuk su bardağı suya bir fincan iyice ayıklanmış ve yıkanmış pirinç eklenir ve ateş üzerinde iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan pirinç ateşten alınır ve bir tahta kaşık yardımıyla iyice ezilerek dövülür. Ayrı bir tencereye bir bardak şeker, dört bardak süt, bir tutam tuz ve ezilen pirinç eklenir. Bu karışım karıştırılarak kaynamaya bırakılır.

Ayrı bir kapta, pirinç unu ve nişasta birlikte biraz su ile ezilerek karıştırılır. Kaynamakta olan sütlü karışımdan birkaç kaşık alınır ve karıştırılarak pirinç unu ve nişastaya eklenir. Hazırlanan bu karışım, kaynamakta olan sütlü karışıma sicim gibi akıtılırken bir taraftan da sürekli karıştırılır. Bu işlem sırasında topaklanmamasına özellikle dikkat edilir. 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.

Sütlaç fazla bekletilmeden ve soğumadan mümkünse hemen kaselere eşit şekilde bölüştürülür. Tercihe göre üzerine dövülmüş badem, yeşil fıstık veya fındık serpilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Öğün

25 Temmuz 2024 Perşembe

Arda'nın mutfağından sütlaç tarifini denedim ama pirinçler tam olarak yumuşamadı ve küçük topaklar oluştu. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Ayrıca, sütlü karışımı kaynatırken sık sık karıştırmak gerektiğinden emin miyiz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Öğün,

Sütlaç yaparken pirinçlerin tam olarak yumuşamaması ve topaklanma sorunu genellikle pirincin yeterince pişmemesinden kaynaklanır. Bu sorunu çözmek için, pirinçleri sütle birlikte kaynatmadan önce, bir miktar su ile önceden haşlamanı tavsiye ederim. Pirinçler suda iyice yumuşadıktan sonra sütü ve diğer malzemeleri ekleyebilirsin. Ayrıca, sütlü karışımı kaynatırken sık sık karıştırmak gerçekten önemlidir; bu, topaklanmayı önler ve sütlaçının kıvamını homojen tutar. Umarım bu ipuçları yardımcı olur! Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vanilyalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Ardanın Mutfağı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Ardanın Mutfağı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri