Pratik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Pratik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Sütlaç Tarifi

Bu yazıda, sizlere lezzeti ve pratikliği ile öne çıkan bir tatlı olan sütlacın tarifini sunacağım. Sütlaç, hem düşük kalorili hem de bol protein içeren bir tatlıdır. Ayrıca süt sevmeyen çocuklar için de harika bir alternatiftir. Evde otururken çocuklarınız tatlı istediğinde, sizin ya da aileden birinin tatlı krizi tuttuğunda ya da aniden bir arkadaşınız geldiğinde kolayca ve çabucak hazırlayabileceğiniz pratik sütlaç tarifini umarım siz de benim kadar beğenirsiniz. Şimdi, pratik sütlaç tarifimize geçelim. Şimdiden kolay gelsin.

Pratik Sütlaç Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre soğuk süt
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı pirinç (Baldo pirinçle daha lezzetli olur)

Süslemek İçin

  • Tarçın
  • İnce kıyılmış ceviz içi

Pratik Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

Pratik sütlaç tarifini yapmak için ilk olarak, orta boy bir tencereyi ocağa alın ve tencerenin içine 3 su bardağı su koyarak orta ateşte kaynamasını bekleyin. Yanmaz ve yapışmaz bir tencere kullanmanız daha doğru olacaktır. Ancak evinde böyle bir tencere bulunmayanlar, tencerenin dibini sudan geçirebilirler. Daha önceden yıkanmış ve ayıklanmış olan 1 su bardağı pirinci tencerede kaynamakta olan suya ekleyin. Pirinçler yumuşayana dek pişirilir. Bu esnada ocağın altının kısık olması ve pirinçlerin tencerenin dibine yapışmaması için ara ara karıştırılması önemlidir.

Pirinçler suyunu çektikten sonra tencereye 1 litre soğuk süt ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kadar daha kaynatın. Ardından, 1 su bardağı toz şekeri de tencereye ekleyin ve tekrar karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Hazır olan sütlacın dip kısmından olacak şekilde kepçe yardımı ile alın ve servis kaselerine boşaltın. Servis kaselerine boşaltılan sütlaçlar, yaklaşık 2 saat kadar oda sıcaklığında bekletildikten sonra iyice soğuması ve kıvamını tam olarak alması için buzdolabına koyulur. Yaklaşık 1 saat de buzdolabında bekleyen sütlaçlar, çıkarılarak üzerine tarçın ve ceviz içi serpilerek süslenip, soğuk olarak servis edilir.

Ekstra Bilgiler

Sütlaç tarifinde kullandığınız pirincin türü, tat ve kıvam açısından önemli bir rol oynamaktadır. Baldo pirinç, sütlaç için en uygun pirinç türlerinden biridir. Ayrıca, sütlacın daha aromatik olmasını isterseniz, pişirme esnasında bir çubuk vanilya ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sütlaç Kaç Kalori?

Sütlaç Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pratik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

1 Kase Sütlaç Kaç Kalori?

1 Kase Sütlaç Kaç Kalori?

Pirinç Unsuz Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unsuz Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri