Sütlaç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024 Çarşamba

Sütlaç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç, yoğun süt ile buluşan pirincin dayanılmaz lezzeti ile sofralarımıza konuk oluyor. Geleneksel bir tatlı olan sütlaç, yediden yetmişe herkesin beğeni ile tükettiği bir lezzettir. Yapım aşamasına baktığımızda, az malzeme ile harika sütlaçlar hazırlamak artık mümkündür. Geçmiş dönemlerde ürün çeşidinin az olması nedeniyle ilk kez şeker, süt ve pirinci buluşturarak enfes sütlü bir tatlı meydana getirmişlerdir. Bu nedenle geleneksel olarak hayatımızın her çağında sevilerek tatlı olarak tüketilmiştir.

Sütlaç Tatlısı Malzemeleri
  • 1 litre süt
  • 2 buçuk yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 çay bardağı Osmancık pirinç
  • 1 çay bardağı sıcak su (Pirinçleri haşlamak için)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 tutam tuz
Üzerini Süslemek İçin:
Tarçın veya isteğe bağlı olarak fındık, fıstık veya ceviz kırığı kullanabilirsiniz ya da aromalı sevenler limon kabuğu rendesi de kullanabilirler.

Sütlaç Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçleri ayıklayıp soğuk su içinde yıkayıp süzün. Daha sonra bir kap içinde sıcak su ile pirinçleri haşlayın. Suyunu çeken ve şişen pirinçlerin üzerine bir litre sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Süt kaynayana kadar karıştırmayı bırakmayın, yoksa sütlaçta tortu oluşur. Daha sonra kıvama gelmesi için, sütten biraz alıp bir kâsede pirinç ununu eritin ve yavaş yavaş sütlacın içine döküp, hızlı hızlı karıştırın. Sütlacın pirinç unu ile iyice kaynaşması ve içinde erimesi gerekir. Daha sonra kıvama gelen sütlacın tadını vermek için toz şeker dökün. Ben ölçümde bir su bardağı olarak kullandım ama siz dilerseniz arttırabilirsiniz. Sütlaç kıvama geldiği zaman şekerli vanilyayı da ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra ocağı kapatıp sunumunu yapacağınız şık servis kaselerine kepçe yardımı ile döküp, üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyip servis edin.

Önemli Not:
Sütlaç, sütlü bir tatlı olduğu için aroması yoğun olan baharatları birbirine karıştırmayın. Örneğin, tarçın kullanacaksanız limon aroması kullanmayın. Çünkü ikisinin de aroması çok etkili ve keskindir. Bu nedenle aromalar birbirine karışır ve hiç istenmeyen bir tat meydana gelir.

Şimdiden Afiyet Olsun.

Sütlaç Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sütlaç Kaç Kalori?

Sütlaç Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hamsiköy Sütlacı Tarifi ve Malzemeleri

Hamsiköy Sütlacı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unlu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unlu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Nişastasız Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Nişastasız Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri