Fırında Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Fırında Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sütlaç

Fırında sütlaç, severek tükettiğimiz sütlacın fırında üzeri kızartılarak yapılan bir çeşididir. Genellikle küçük güveç kaplarda hazırlanır ve üzerinin kızarması yumurta sarısı ile sağlanır. Eğer tam kıvamında yapılırsa, fırında sütlaç hem hafif hem de lezzetli bir sütlü tatlı olur.

Her zaman sade sütlaç yapıyorsanız, arada bir fırında sütlaç yaparak kendinizi şımartabilirsiniz. Bu tarifi yaparken baldo pirinç kullanmanızı öneririz. Ocakta pişirdiğinizde, biraz daha sade sütlaça göre cıvık olmalıdır çünkü fırına sürdüğünüzde orada da koyulaşacaktır. En önemli konu, nişasta ve yumurta sarısını çok iyi çırpmanızdır. Aksi halde sütle karıştırdığınızda topak topak yumurtalar tatlınızda gezinebilir. Bu nedenle dikkatli olmanızı öneriyoruz.

Şimdi hep birlikte akşam gelecek konuklarımıza lezzetli bir fırında sütlaç hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Fırında Sütlaç İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

Önce pirinçleri yıkayın ve bunu tencereye koyduğunuz 1 su bardağı suyla birlikte kısık ateşte haşlamaya başlayın. Suyunu çeken pirincin içine sütü ilave edin. Sütü ister açık süt, isterseniz pastörize kutu süt kullanabilirsiniz. Açık sütle yaptığınız bizce daha lezzetli olur. Malzeme kaynadıktan sonra içine toz şekeri ilave ederek, şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Bu arada bir kâsenin içinde yumurta sarılarını ve nişastayı iyice çırpın. Bunların iyice birbirine karışması gerekiyor. Daha sonra kaynamakta olan sütlü malzemenin içine bunu karıştırarak ilave edin. 1-2 taşım daha kaynayınca içine vanilyayı dökün. Ocağı kapatarak, fırın sütlacı güveç kaplarının içine paylaştırın.

Bu arada fırın tepsisine biraz su koyarak, güveçleri bunun içine yerleştirin. Daha önceden 200 derecede ısıttığınız fırının üst katına koyarak, sütlacın üzerinin kızarmasını sağlayın. Yaklaşık 15 dakika içinde fırın sütlaç hazır olur. Tepsinin içine su koymamızın sebebi, sütlacın fırında yeniden pişmesini önlemektir. Fırınlamamızın nedeni sadece üzerinin kızarması içindir. Verdiğimiz ölçülerden yani 1 litre sütten 6 tane fırın sütlaç çıkıyor. Siz ölçünüzü buna göre ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

1 Kase Sütlaç Kaç Kalori?

1 Kase Sütlaç Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unlu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unlu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri