Nișastalı Sütlaç Tarifi Nișastalı sütlaç, yetişkinlerin ve çocukların beğenerek tükettiği, kalsiyum değeri yüksek sütlü tatlılar arasında yer alır. Türk mutfağının en bilinen tatlı çeşitlerinden biri olan sütlaç, şerbetli tatlılara oranla daha hafif olması nedeniyle günün her saati rahatlıkla tüketilebilir. Nișastalı Sütlaç İçin Malzemeler (4-6 Kişilik)
Üzerini Süslemek İçin
Nișastalı Sütlaç Nasıl Yapılır? Pirinçleri ayıklayıp yıkayın. Bir tencereye sütü boşaltın ve ocağın üstüne alıp altını yakın. Temizlenmiş pirinçleri sütün içine ilave ederek yumuşayana kadar pişirin. Pirinçlerin dibe tutmasını önlemek için ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Kaynamaya başladıktan sonra ısısını azaltın. Pirinçler yeterli yumuşaklığa ulaştığında şekeri ilave edin ve kaynatmaya devam edin. Ardından bir köşede yarım su bardağı suyun içine nişastayı katarak bulamaç haline getirin. Oluşan bu karışımı hafif kaynamakta olan sütlü pirince ilave edin. Nişastanın topaklanmasını önlemek için karıştırarak 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Bu esnada isteğe bağlı olarak vanilya ekleyebilirsiniz. Nișastalı sütlacınızı tercihinize göre küçük ve orta büyüklükteki kaselere boşaltarak oda sıcaklığında soğuyana kadar bekletin, ardından buzdolabına kaldırın. Son olarak servis zamanında süslemek için tercih edilen malzemeleri ekleyerek hazırlama aşamasını tamamlayın. Afiyet olsun. |