Kolay Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Kolay Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Sütlaç Tarifi

Sütlaç, hemen her evde yapılan ve yaz kış demeden tüketilen bir tatlı türüdür. Genellikle ilk yapımda kıvamını tutturma konusunda tedirginlik yaşanabilir. Ancak, annemin yıllardır uyguladığı ve her seferinde mükemmel sonuç veren bu kolay sütlaç tarifini sizlerle paylaşarak, bu tedirginliği aşmanıza yardımcı olmak istedim. Ayrıca, sütlaç özellikle sıcak günlere denk gelen Ramazan aylarında iftar sofralarına en uygun tatlılardan biridir. Hafif olmasının yanı sıra lezzetli de olan bu tarifi gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz. Ramazan'da tadına bakamadığınız için üzülmeyeceğiniz bir tarif sunuyoruz. Bir de önemli bir not: sütlaç yaparken sütün soğuk olmasına dikkat edilmelidir. Sütün soğuk olması, sütlaç yapmanın en önemli püf noktalarından biridir.

Kolay Sütlaç Malzemeleri

  • 1 litre soğutulmuş süt
  • 1.5 çay bardağı pirinç
  • 1 litre su
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 su bardağı toz şeker

Kolay Sütlaç Nasıl Yapılır?

Sütlaç yapmak için ilk önce pirinci iyice yıkayın ve derin bir tencereye koyun. Üzerine suyu ekledikten sonra ocağın altını yakın. Pirinçler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Pirinçler suyunu çektikten sonra sütü ekleyin ve kaynayana kadar pişirin. Bu arada, ayrı bir yerde pirinç ununu bir su bardağı soğuk su ile karıştırarak iyice ezin. Süt kaynadıktan sonra, tenceredeki karışımdan bir ya da iki kepçe alarak pirinç unlu karışıma ekleyin ve karıştırarak tekrar tencereye dökün. Bu şekilde 10 dakika boyunca pişirmeye devam edin. Son olarak, toz şekeri ekleyin ve iyice karıştırarak kısa bir süre daha kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatarak hazırlanan sütlacı kaselere bölün. Soğumaya bırakın, isteğe bağlı olarak buzdolabına koyun ve daha sonra servis yapın. Damak tadınıza uygun ise üzerine tarçın serperek de tüketebilirsiniz.

Ekstra İpuçları ve Püf Noktalar

Sütlaç yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır:

  • Pirinçleri iyice yıkayarak nişastasını akıtmak, sütün kıvamını etkiler.
  • Sütün soğuk olması, sütlacın daha kıvamlı olmasını sağlar.
  • Pirinç ununu iyice ezmek, topaklanmayı önler.
  • Şekerin sonradan eklenmesi, sütlacın daha parlak ve pürüzsüz olmasını sağlar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pirinç Unlu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unlu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sade Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sade Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Denenmiş Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Denenmiş Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri