Kremalı Sütlaç Geleneksel Türk mutfağının en sevilen sütlü tatlılarından biri olan sütlaç, farklı şekillerde hazırlanabilir: fırında, sade ve kremalı. Bu makalede, özellikle lezzeti ve kıvamıyla öne çıkan kremalı sütlaç tarifini bulacaksınız. Misafirlerinize, çocuklarınıza veya kendinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz bu tarif, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacaktır. Kremalı Sütlaç Malzemeleri
Kremalı Sütlaç Nasıl Yapılır? Öncelikle, mısır nişastasını bir kaseye koyun ve kıvam alması için içine çok az su ekleyip iyice karıştırın. Pirinçleri güzelce yıkayın ve süzün. Ardından bir tencereye koyarak üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve kaynatın. Pirinçler yumuşadığında, içerisine süt ilave edip orta ateşte pişirin. Ortalama 35-40 dakika kaynatın. Eğer kıvamı koyu ise üzerine biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Sonrasında toz şeker ve vanilyayı ekleyerek 10 dakika daha kaynatmaya devam edin. Nişastayı ekleyip karıştırın. Son olarak krema ilave ederek, bir iki dakika daha kaynatın. Hazırladığınız karışımı kaselere dökün ve soğumaya bırakın. Üzerine toz Antep fıstığı serpiştirip servise sunun. İsteğe bağlı olarak fıstık yerine tarçın da ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Kremalı sütlaç yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır:
|